Alla inlägg den 7 februari 2012

Av Hanna - 7 februari 2012 21:25

När jag kom hem idag blev jag så lycklig så, för i brevlådan låg ett nytt nummer av Sofis Mode och jag visste precis vad jag skulle ha för mig resten av eftermiddagen. Så nu vet ni varför det inte har blivit så mycket inlägg just idag... Men vi kan ju alltid hoppas på att det blir fler imorgon ;) Kanske har ni åxå någon tidning ni prenumererar på som ni inte kan släppa när det kommer ett nytt nummer? Hör gärna av er i så fall :)

 

Av Hanna - 7 februari 2012 19:58

Idag var det filmhisoria hela dagen med många fina filmer på dagordningen. På morgonen såg vi Rom öppen stad (1945) som var en ganska sorglig historia. Filmen utspelar sig under andra världskriget och Italienarna kämpar mot tyskarna.

När vi kom ut ur biosalen (ja, vi har faktiskt en biosal i skolan!) upptäckte en klasskamrat något förskräckligt, någon hade varit och nafsat i hans godispåse och snott två chokladbollar av honom! Vi misstänker nu att det var någon från tvåan eller trean och tänker gå till botten med det här. Det har hänt fler såna här saker och det tänker vi inte tolerera.

Efter det fick vi lunch och gick ut i kylan för att ta oss till matsalen som ligger ca en kvarts promenad från Filmgymnasiet. Jag antar att vi blev lite uttråkade för i slutet av måltiden sköt en i klassen iväg en ärta med sin gaffel. Det var faktiskt väldigt underhållande, i alla fall just då. Men allt gick lite för snabbt och vi hann tyvärr inte se vart vår lilla ärta tog vägen, vilket i och för sig gjorde det hela ännu lite roligare. 

Sen såg vi Cykeltjuven (1948) som liksom Rom en öppen stad är en ganska sorglig historia. Det handlar om en man vars hela familjs framtid hänger på att han har en cykel så att han kan sköta sitt jobb. Och jag vill inte spoila något men det kommer en tjuv och stjäl cykeln.

SEn fick vi lite tid över på eftermiddagen så vi tittade på en till film :) Den här gången såg vi en hyffsat ny film nämligen den danska Festen från 1998. Den är helt filmad med handkamera och ändå väldigt snygg. Det är en hemsk film men inte på det läskiga viset. Den är bra och kan rekomenderas, men inte till en filmkväll med vännerna på fredagskvällen kanske utan det är mer en söndagsfilm att se med någon som man kan prata om den med efteråt. 

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


HannaNancy

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
<<<
Februari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards