Alla inlägg den 28 mars 2014

Av Hanna - 28 mars 2014 18:15

Den här veckan har gått så himla fort, men det verkar som att tiden inte gör annat nuförtiden... I måndags hade vi vår sista religionlektion, vi fick reda på vad våra slutbetyg blir och så gjorde vi ett quiz om alla religioner vi jobbat om och eftersom att vi i mitt lag kallas för mästarna så var vi såklart tvugna att vinna så att vi kunde behålla den titeln, vilket vi gjorde. Det var lite jobbigt där i slutet för det blev en utslagsfråga men Mimmi fixade segern åt oss! 

Sen på kulturhistorian hade vi prov men det var så omfattande så man hann inte skriva klart så vi får antagligen fortsätta skriva nästa vecka. 

Sen var det idrott och då var vi på Friskis och körde ett cirkelfyspass, herre vad jobbigt det var, men  samtidigt riktigt kul! Jag var så slut i benen efteråt så när vi skulle tillbaks till skolan höll jag på att ramla i trappan för benen vek sig men Simon räddade mig så jag kunde ta mig upp i alla fall :P 

Sen i tisdags hade jag sjuuuukt mycket träningsverk hehe, så det var lite jobbigt att sätta sig ner och resa sig upp från biostolen hela dagen (;)), vi började ju nämligen med dokumentärfilm nu så vi såg två stycken hela och en del klipp. Det känns som ett väldigt bra område och jag är väldigt peppad på att komma igång, fast det är lite mysko med upplägget för vi ska åka till Stockholm veckan innan lovet och då ska vi ha en inspelningsdag där men vad ska man spela in då? Jag har inte riktigt koll på det än. Men det blir nog bra med det. Vi såg i alla fall Dear Zachary som var jättehemsk och sorglig men väldigt bra. Sen såg vi en otrolig film om två bergsklättrare och den var verkligen otrolig... Den ena av dem bröt benet på vägen ner och frågan var då hur skulle de nu fortsätta? Det häftigaste med dokumentärer är ju att allt har hänt på riktigt (ibland är det dock inte något bra) och man kan bli så imponerad och förskräckt över vad människor faktiskt kan göra... 

I onsdags  var det studiedag, jag och Linnea passade på att gå ner till Almedalsbiblioteket och plugga. Vi läste igenom texthäftet till nationella provet i svenska och disskuterade det, det handlar om särskrivningar och de, dem och dom och andra saker som har med språket att göra. Det är intressant men mycket text om samma sak. Sen drack vi te och åt varsinn macka innan vi började med nästa sak, att läsa in sig på kvällens teaterföreställning. Vi gick nämligen med skolan och såg teatern Svenskbyborna som handlar om svenskar som utvadrade till Ukraina och byggde en svensk by där och hur det sedan gick för dem. Innan vi såg den var vi tvugna att kolla igenom lite årrtal och grundhistorien så att vi kunde hänga med sen :) Det var väldigt mysigt att vara där och den var väldigt bra, det var mycket bra sånger och en intressant historia och bekväma stolar så man tröttnade inte vilket annars brukar vara en risk. 

I torsdags var det Martin som valde film och då blev det en om världsmästarna i Donkey Kong, de skulle mötas och se vem som var bäst och den var riktigt kul för det var en av dem som var lite "ond" och så var den andra "god". I slutet satt man verkligen och hejade på den goda och skrattade åt den onda för han blev inte alls glad när hans kompisar sa at den goda killen var väldigt bra ;) 

Sen såg vi en finsk film om finska män som bastade och berättade om sina livsöden, alla var sånt som man inte tänker sig att finska män pratar om eller har varit med om. Många pratade om hemska saker och satt och grät i varandras sällskap och en annan visade upp bilder på sitt nyfödda barn och pratade om vilet mirkael det var och alla nickade då och sen drack de öl... Väldigt fint och rörande :) Vi såg även början på den svenska dokumentären Kokvinnorna som jag sett förut någogång när den gick på tv och den har så finanaturbilder i sig och det får mig att tänka på Simlångsdalen och Steninge med alla kossor och grusvägar och gröna natur... 

Idag hände nått spännande för vi hade en gästlärare, en ung tjej som har gått filmskola i Danmark och är utbildad regissör, det var jättekul att lyssna på henne och se en av hennes filmer och få veta hur hon jobbar. Det var väldigt inspirerande för hon planerar mycket innan hon börjar spela in filmen, som vilka färger det ska gå i och vilka bildutsnitt och vad hon vill med varje del och så. Kul för mig som gillar att planera och sätta in saker på rätt plats. 

Sen på eftermiddagen såg vi Sicko av Michael Moore. Eftersom att det var en Moore-film så väcker den ju starka känslor och det är ju bra :)

Presentation


HannaNancy

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards